Project iconisch boek Van Marcke

20200220_Vanmarcke_1

Project iconisch boek Van Marcke

Een uniek bedrijfsverhaal in een uniek boek

Generatie na generatie is het familiebedrijf Van Marcke uitgegroeid tot marktleider in de distributie van sanitair en verwarming in België. Hun 90ste verjaardag vierden ze dan ook terecht met een groots verjaardagsfeest én een eigen boek. INNI GROUP mocht het drukwerk voor haar rekening nemen. Resultaat? Een knappe joekel van 200 pagina’s hoogstaand drukwerk.

Dat boek, dat kunnen we evengoed een huzarenstukje noemen. Eén dat twee jaar lang in de maak was om dan bij INNI van de persen te rollen. En dat zie je. In de drie millimeter dikke kartonnen hardcover, in de afwerking met bedrukt linnen, en in de tekst die het verhaal Van Marcke onder woorden brengt.

Bij Van Marcke wilden ze niet alleen een knap naslagwerk, maar ook een dat de aardbol geen geweld aandoet. Vandaar de keuze voor een kartonnen cover, al voegde we daar nog een bijzondere toets aan toe in het ontwerp. Een deel van de cover is bedrukt met een kleurverloop dat staat voor de transitie van de ene generatie naar de andere. De blauwe kleur bovenaan refereert naar het verleden. Geleidelijk aan verandert de kleur naar geel: een verwijzing naar de toekomst.

Uiteraard mocht het logo van Van Marcke niet ontbreken op het boek. Het iconische zeepaardje prijkt zelfs twee keer op de cover. Op de rug is het logo aangebracht in witte matte foliedruk, op de voorkant in transparante foliedruk. Zo staat het zeepaardje extra in de verf. En terecht!

Uw eigen verhaal in boekvorm?

More is more, vinden we hier als het aankomt op ambitieus drukwerk. Wie net als Van Marcke zijn bedrijfsverhaal tot leven wil brengen in een boek, kan rekenen op onze hulp en expertise om een mooi eindresultaat te leveren.

Recent

Categorieën