Hoe onthoudt u uw ideeën best?

Hoe houdt u uw ideeën vast?

Hoe onthoudt u uw ideeën best?

Onze aandacht staat onder druk

Uit een studie, gepubliceerd in het vakblad Nature Communications, leren we dat mensen zich minder lang kunnen focussen op één welbepaald thema. Dit doordat we overspoeld worden door de informatie die zich dagelijks aandient. De studie bevestigt het buikgevoel van sociologen: onze aandacht staat onder druk.

Technologiesocioloog Ben Caudron (Erasmushogeschool Brussel) beaamt dat “de competitie om onze aandacht enorm is toegenomen”, iets waarvan de individuele impact op korte termijn al langer duidelijk is. “We zijn over meer onderwerpen geïnformeerd, maar veel slechter. We nemen en krijgen de tijd gewoon niet meer om een onderwerp te doorgronden.”

Philipp Lorenz-Spreen van het Max Planck Institute for Human Development, vult aan:

Het volume informatie is vergroot, wat onze aandacht uitput, en de drang naar nieuwe dingen zorgt er voor dat we als collectief veel sneller schakelen tussen thema’s”.

Dus vroegen wij ons af: hoe houdt u uw aandacht en ideeën vast?

Uit recent onderzoek van WeTransfer rond creativiteit leren we dat 40% van de ondervraagden pen en papier verkiest en het liefst hun ideeën opslaat in een notebook! Zelfs in dit digitale tijdperk grijpen mensen het liefst naar het betrouwbare notitieboekje.

24% van de ondervraagden houdt echter het liefste zijn/haar ideeën vast in het hoofd.
19% kiest er voor om zijn/haar ideeën rechtstreeks op computer of laptop op te slaan.
17% verkiest de smartphone.

 

INNI GROUP weet als geen ander wat de kracht van papier is. Als multispecialist met een liefde voor print geloven wij in de emotie die drukwerk met zich meebrengt.

Daarom bieden wij voor al diegenen die zich herkennen in de 40% die pen en papier verkiest… een gratis notebook aan zodat u uw aandacht erbij kan houden!

 

With Love, INNI GROUP

 

 

Recent

Categorieën