Screen Shot 2019-04-18 at 10.57.43

Onze aandacht staat onder druk. Hoe onthoudt u uw ideeën best?

 

Uit een studie, gepubliceerd in het vakblad Nature Communications, leren we dat mensen zich minder lang kunnen focussen op één welbepaald thema. Dit doordat we overspoeld worden door de informatie die zich dagelijks aandient. De studie bevestigt het buikgevoel van sociologen: onze aandacht staat onder druk.

Technologiesocioloog Ben Caudron (Erasmushogeschool Brussel) beaamt dat “de competitie om onze aandacht enorm is toegenomen”, iets waarvan de individuele impact op korte termijn al langer duidelijk is. “We zijn over meer onderwerpen geïnformeerd, maar veel slechter. We nemen en krijgen de tijd gewoon niet meer om een onderwerp te doorgronden.”

Philipp Lorenz-Spreen van het Max Planck Institute for Human Development, vult aan:

Het volume informatie is vergroot, wat onze aandacht uitput, en de drang naar nieuwe dingen maakt dat we als collectief veel sneller schakelen tussen thema’s”.

Dus vroegen wij ons af: hoe houdt u uw aandacht en ideeën vast?

Uit recent onderzoek van WeTransfer rond creativiteit leren we dat 40%  van de ondervraagden pen en papier verkiest en het liefst hun ideeën opslaat in een notebook! 19 % verkiest om hun ideeën rechtstreeks op computer op te slaan. 17% verkiest de telefoon en 24% houdt ze liever in het hoofd vast.

 

Voor al diegenen die zich herkennen in de 40% doelgroep…Wij bieden jullie een gratis notebook aan zodat u uw aandacht erbij kan houden!

 

With Love, INNI GROUP

 

 

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email