200 jaar UGent

Kalender UGent

200 jaar UGent

Op de voorlaatste vrijdag van maart viert de Universiteit Gent elk jaar haar Dies Natalis. Zij die de UGent hun alma mater mogen noemen, herinneren zich deze dag wellicht vooral als lesvrij en volgend op de spetterende Dies Natalisfuif. Maar over de editie 2017 valt heel wat meer te zeggen! Dit jaar viert de Ugent namelijk haar 200ste verjaardag.

Dit feestjaar is de ideale gelegenheid om terug te blikken op een rijke geschiedenis, maar ook en vooral om een blik op de toekomst te werpen en de rol van de universiteit daarin te bepalen. In het speciale jaar 2017 eert UGent het werk van alle medewerkers, vroeger en vandaag, met het boek en de scheurkalender ‘200 jaar UGent in 200 objecten’. Daarin wordt haar levensgeschiedenis verteld aan de hand van 200 objecten.

De scheurkalender werd gemaakt door INNI group – door haar uitgave ‘De Druivelaar’ erg vertrouwd met het concept van scheurkalenders. De kalender start op vrijdag 24 maart, Dies Natalis, en loopt tot maandag 9 oktober, de stichtingsdag van UGent.

Recent

Categorieën